Alege un pachet


Acces lectori si parteneri
28-07-2021 14:00

Terapia antivirală în infecţia cu SARS CoV2



Terapia antivirală în infecţia cu SARS CoV2

Boli infectioase,Pneumologie,Medicina de familie
NECREDITAT
28-07-2021 14:00
Sesiunea video este disponibila dupa ce va autentificati in cont si daca sunteti inregistrat la eveniment
ARPP-logo
Medic-Hub-logo

Va invitam la o intalnire in care veti afla mecanismele de actiune ale substantelor utilizate impotriva SARS CoV2, datele publicate pana acum din studiile care au evaluat medicatia antivirala in COVID-19, de la remdesivir, lopinavir/ritonavir, umifenovir, favipiravir la hidroxiclorochina si ivermectina, si cele mai recente recomandari privind medicatia antivirala din ghidurile de management dar si date despre modificarile radiologice si tratamentul cu antibiotice in COVID-19!

Proiectul PNCDI-III, cu titlul "Evaluarea eficacităţii şi siguranţei utilizării unor protocoale de tratament inovative"- ESCADEIP, cod proiect: PN-III-P2-2.1-SOL-2020-0046, a fost aprobat prin programul de finantare P2- cresterea competivităţii economiei romaneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare, Subprogramul 2.1-Competivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare -Soluţii, finanţat din bugetul naţional prin UEFISCDI.

Obiectivul principal al proiectului este evaluarea eficienţei unor tratamente inovative în COVID-19, iar obiectivele secundare sunt explorarea imagistică a afectării respiratorii în COVID-19 la diagnostic şi după tratamentul inovativ, alături de identificarea caracteristicilor clinice, biologice şi imagistice asociate cu un prognostic nefavorabil. (?).

Scopul general al proiectului este reprezentat de creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2, îmbunătăţirea schemelor terapeutice şi diversificarea opţiunilor terapeutice.

Obiectivele proiectului:

  1. Dezvoltarea unui algoritm de prognostic a pacienţilor, cu identificarea formelor potenţial severe, prin utilizarea de markeri clinico-biologici şi radio-imagistici;

  2. Evaluarea utilităţii introducerii în schemele terapeutice a medicaţiei adjuvante (corticosteroizi, medicatie anticoagulantă şi/sau fibrinolitică, plasmă cu anticorpi monoclonali/policlonali, Remdesivir, Umefenovir, Tocilizumab), cu identificarea formelor clinice care să beneficieze de administrarea acestora şi validarea astfel de noi scheme personalizate de tratament care includ noi compuşi farmacologici/ biologici;

  3. Evaluarea eficacităţii şi siguranţei unor protocoale de bazate pe scheme terapeutice recomandate de Ministerul Sănătăţii din România şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, tratament incluzând Lopinavir/Ritonavir, Hidroxiclorochina, preparate medicamentoase utilizate în tratamentul altor patologii, cu reconvertirea acestora în vederea tratării infecţiei SARS-CoV-2.

În primul an de implementare, în etapa I- 2020, s-a elaborat protocolul de studiu clinic în conformitate cu standardele internaţionale, s-au înrolat şi evaluat pacienţii în cadrul studiului şi s-au monitorizat progresiv rezultatele ştiinţifice înregistrate în cadrul proiectului.

Prezenta videoconferinta este destinată opţiunilor terapeutice cu efect antiviral utilizate în COVID-19 şi prezentarea datelor obţinute în proiectul PNCDI-III, cu titlul "Evaluarea eficacităţii şi siguranţei utilizării unor protocoale de tratament inovative"- ESCADEIP, cod proiect: PN-III-P2-2.1-SOL-2020-0046 până la acest moment, dar şi a datelor existente în literatură despre medicaţia antivirală.

This work was supported by a grant of a Ministry of Education and Research, UEFISCDI

Nr. Contract finantare proiect: PN3-P2-397/3.07.2020 


ACCES- PLATFORMA MEDICHUB 

  • Accesul la conferinţă se face cu cel puţin 5 minute înainte de a începe
  • În cazul în care nu sunteţi înregistrat, vă rugăm să folosiţi butonul "Participă şi tu" pentru a vă înregistra (necesar pentru a vă elibera certificatul de participare)

  • După începerea sesiunii, dacă nu apare imaginea, vă rugăm să daţi ”refresh” paginii (click pe bară pe semnul ↺ sau tastaţi simultan ”SHIFT şi F5”)

  • Prezentarea se lansează în imagine format mic pe centrul ecranului, dar aveţi posibilitatea de a trece pe ecran complet mutând cursorul mouse-ului in colţul din dreapta jos şi selectând pătratul mic din capăt

  • Tot acolo aveţi şi opţiunea de reglaj sunet şi rezoluţie imagine (alegeţi ”Automat” dacă nu sunteţi sigur de viteza internetului). Cu cât este mai mare rezoluţia aleasă, cu atât mai mare trebuie să fie viteza de conexiune. Dacă aveţi o conexiune foarte slabă, puteţi pune pe pauză prezentarea pentru cca 30 de secunde, după care reluaţi şi vizionaţi fără sincope până la finalul sesiunii.

  • În sesiunile de pe platforma Medichub participanţii nu au acces cu microfon, aşa că vă rugăm să adresaţi întrebările dvs în secţiunea Q&A. Pentru acces din ecran complet, daţi click pe tasta ”ESC” din stânga sus, ulterior adresării întrebării putând reveni în formatul ecran complet ( Full screen) din meniul menţionat anterior

Detalii despre participarea la conferinţa puteti obţine la:
Telefon: 0758012326
E-mail: evenimente@medichub.ro

Boli infectioase
Pneumologie
Medicina de familie
28-07-2021 14:00
NECREDITAT